Bij cocktails denk je al snel aan trendy clubs in verre zonnige oorden. Maar ook hier in Friesland kan je tegenwoordig heerlijke cocktails drinken. Er is zelfs een typisch Friese cocktail die je thuis kan maken: de Fryske Mojito!
Benodigdheden
– 1/2 Limoen
– 4 takjes mint
– 2 theelepels rietsuiker
– scheutje jonge jenever
– scheutje bruisend mineraalwater
– scheutje Be(e)renburg
Bereidingswijze
Deel I
1. Neem een glas waar ongeveer 0,25 liter in kan. Snijdt de halve limoen in twee delen en voeg deze delen toe aan het glas.
2. Voeg vervolgens vijf blaadjes mint en twee theelepels rietsuiker toe.
3. Pers nu het sap met een stamper uit de limoenen, dit proces wordt muddlen genoemd.
Deel II
4. Plaats de ijsblokjes in een theedoek en sla ze fijn met bijvoorbeeld een pollepel.
5. Vul vervolgens het glas tot de rand met het fijngeslagen ijs.
Deel III
6. Vul het glas tot een duim onder de rand aan met jonge jenever.
7. Vul het glas vervolgens aan met bruisend mineraalwater tot er nog vier millimeter overblijft in het glas.
8. Roer nu het geheel door elkaar.
9. Vul tot slot het glas aan met Berenburg, zo ontstaat er een mooie bruine rand bovenaan het glas.
Meer recepten met een Fries tintje lezen?
Ben je benieuwd naar meer lekkere recepten? Houd dan onze website in de gaten of kijk in ons blad. Zo staat op onze website onder andere een leuk recept voor Fryske dúmkes en publiceren we in Friesland Post iedere maand een recept van een Friese chefkok.
Bron: www.lekker-frysk.nl