Het is bijna herfst, de appels vallen weer van de bomen en dat betekent dat het tijd is voor de jaarlijkse Fryske Frucht appel-inzamelweken. Heb je appels over? Ga verspilling tegen en lever ze in bij Fryske Frucht.
Appelboombezitters die appels over hebben, kunnen ze inleveren bij een inzamelpunt van Stichting Fryske Frucht. De stichting zamelt jaarlijks duizenden kilo’s appels in om verspilling tegen te gaan en er heerlijke producten van te maken, zoals puur Fries appelsap. De appelsap wordt op meerdere locaties verkocht en bij diverse horeca geserveerd. Zo krijgen de appels een mooi en smakelijk doel.
De appels worden wekelijks bij de inzamelpunten opgehaald en naar de perser gebracht. Peren zijn overigens ook welkom. De inzamelperiode loopt tot eind oktober.
Fryske Frucht appel-inleverlocaties
Appels kunnen tijdens openingstijden worden ingeleverd bij deze inleverpunten:
- Restaurant HOF VAN DE KONING, Heerenveen
- Restaurant HET SPIJSHUYS, Boornbergum
- Restaurant & Partycentrum DE PLEATS, Burgum
- Restaurant DE HERBERG VAN SMALLINGERLAND,Rottevalle
- Hotel LUNIA, Oldeberkoop
- Café MARKTZICHT, Drachten
- Bij familie Alie Jonker, Woudweg 13, Noardburgum
- Restaurant DE BOSBERG, Appelscha
- Restaurant DE SLOTPLAATS, Bakkeveen
Meer weten over dit duurzame fruitinitiatief? Kijk
dan op www.fryskefrucht.frl. Hier vind je ook de contactgegevens.
1 reactie
test