Het kan niet op voor restaurant Het Ambacht. Kortgeleden won het nog de Keltum Restaurantprijs 2014, een waardering voor het het culinaire niveau van de zaak en de puurheid van de keuken. Nu kan de prijzenkast weer aangevuld worden. Het Ambacht won namelijk de prijs ‘Duurzaamste restaurant van 2015.’
Inspecteurs van Gault Millau bezoeken het hele jaar restaurants uit heel Nederland. Duizenden gerechten en wijnen zijn geproefd en er is aandacht besteed aan duurzaamheid. ‘Eigen energie, lokale ingrediënten en sociaal ondernemen, Het Ambacht heeft het allemaal’, zo luidt de conclusie van de Gault Millau-jury over het toprestaurant in Heerenveen.
In een toprestaurant werken natuurlijk topchefs, die op hun beurt weer fantastische gerechten voor je klaaraken. Bijvoorbeeld Friese Koolraap. Benieuwd geworden naar hoe je dit gerecht op zijn lekkerst kan laten smaken? Chef-kok Nick Twickler van Het Ambacht vertelt het je in de november-editie van de Friesland Post!