Verras uw vrienden en relaties met een kostelijk verhaal over de Nederlandse kookkunst met vorstelijke gerechten van Koning Willem I in de hoofdrol!
- luxe uitvoering met harde kaft
- full colour
- 250 pagina’s
- formaat 208 x 288 mm
- 300 foto’s en illustraties
- 150 authentieke gerechten
- receptuur met volledige beschrijving
- aanbevolen lectuur
Dit verrassend kook-kijk-en leesboek geeft een boeiend overzicht van onze eetcultuur en de geschiedenis van de Nederlandse Kookkunst. Het rijk geïllustreerde boek begint bij de jaartelling en bereikt een eerste mijlpaal in 1593 als van de geneesheer en hobbykok Carolus Battus uit Dordrechtde eerste in Nederland gedrukte receptenbundel verschijnt. De ontwik-keling van de Nederlandse keuken door de eeuwen heen wordt in beeld gebracht aan de hand van prachtige eettaferelen van beroemde Hollandse Meesters. Maar ook met zeldzame authentieke menukaarten, nostalgische affices, tientallen historische foto’s, even als smakelijke anecdotes en interviews. Nooit eerder werden zoveel jaren vaderlandse kookgeschiedenis in woord en beeld beschreven en niet eerder waren zoveel culinaire deskundigen bereid mee te werken.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.