Door: SVG Meesterkok Marco Poldervaart, restaurant ’t Havenmantsje, Harlingen
Ingrediënten:
250 gr rietsuiker
50 gr glucose
3 vanillestokjes
200 ml room
1 gr zeezout
100 gr boter
300 gr melk chocolade callets
200 gr puur chocolade callets
100 ml Friese Dúmkes Likeur
Bereidingswijze:
Schraap je vanillestokjes uit en samen met de room aan de kook brengen.
Suiker en glucose karamelliseren. Blus dit af met de slagroom en voeg de zeezout toe. Goed mengen, de suiker moet helemaal opgelost zijn ander krijg je harde stukjes suiker in je eindresultaat.
Vuur uit en laat het even afkoelen. Voeg nu lepel voor lepel de boter toe zodat het niet gaat schiften.
Laat het nu 10 minuten afkoelen.
Giet het mengsel nu in een keer over op de melk en puur chocolade callets. Mix dit goed zodat alle chocolade is gesmolten.
Voeg nu de Friese Dúmkes Likeur erbij.
De vulling van de bonbon is nu klaar.
Maak gebruik van een bonbonvorm en vul deze met chocolade, dit kan natuurlijk op vele manieren en verschillende kleuren.
Laat de gesmolten chocolade uit de vorm lopen en laat volledig stollen.
Spuit de vulling in de chocoladevorm en dek af met gesmolten chocolade.
Laat afkoelen en los de bonbons uit de vorm.
Succes !